Utánam, fiúk! (Vörös Édua)

ellap_2037223023
ellap_2037223023htlap_1216784518
1.500 HUF each

{gspeech language=hu registered=0 selector=.texttospeech event=click hidespeaker=1}Utánam fiúk, Vörös Édua{/gspeech}

Az „Utánam, fiúk!” egy általam megálmodott történet első része, amely önmagában is egy kerek, komplett történetet fog kitenni.

Bár korábban több képregényt is rajzoltam (pl. Harry Potter és a bölcsek köve adaptációt, kisebb stripeket), mellettük a saját képregényem ötletét is „érleltem” körülbelül tíz évig. 2010-ben úgy éreztem, hogy „megvan a puzzle összes darabja” a történethez és technikailag is felkészültem rá, hogy belevágjak.

A képregény egy folytatásos sorozat, fantasy műfajban készült. A történet minden egyes eleme egy elképzelt világban játszódik, elképzelt szereplőkkel, semmi köze a valósághoz! Azaz nem lehet a valóságban megtörtént eseményekkel - történelemmel, technikai fejlettséggel, vallással, divattal stb. - párhuzamba állítani!

A grafika tartalmaz olyan elemeket, amelyek kifejezetten a japán képregényre jellemzőek - ennek ellenére nem tartom mangának, és nem is szeretem, ha annak állítanák be. Saját stílusban készült, amit rengeteg külső hatás formált ilyenre, s ebbe beletartoznak a japán képregények, rajzfilmek is.

Az oldalak vegyes technikával készülnek: a rajzok hagyományosan „papír-ceruzával”, tussal kihúzva, majd a korrekciók, a kockák, a buborékok, a szövegek számítógéppel.

Rajzolását 2010-ben kezdtem el, s azóta nagyon sok segítséget kaptam mind internetes olvasóktól - „szakértőktől” és tapasztaltabb rajzolóktól, mind személyes ismerőseimtől, s így a ma készített oldalak szemmel láthatólag szebbek és összeszedettebbek mint a kezdetekben. De továbbra is igyekszem nyitott lenni minden újdonságra, és új tapasztalataimat felhasználni a folyamatban lévő munkáimhoz.

Mivel úgy éreztem, a képregényem pozitív fogadtatásban részesült, három évvel a kezdés után nyomtatott formában is megjelentettem, s több rendezvényen volt alkalmam bemutatni (Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Budapesten).

Vörös Édua


Találatok: 1 - 1 / 1