Wu stílusú Tai Chi Chuan (sifu Tóth Zoltán) - demó

ellap_664190210
ellap_664190210htlap_1544636663cd-lemez_1534472475
Free

{gspeech language=hu registered=0 selector=.texttospeech event=click hidespeaker=1}Wu stílusú Tai Chi Chuan, sifu Tóth Zoltán, demó{/gspeech}

"A jó hadvezér nem harcias, a jó harcos nem haragos,
a győzni tudó nem támad, a vezetni tudó alázatos:
ez a nem-küzdő erény, az irányító erő
a természet szolgálata, az ősi vezető."

Mielőtt nekifogtam e könyv megírásának, sokáig gondolkodtam. A Tai Chi Chuan-ról sok jó könyv jelent meg már magyar nyelven is, vajon van még értelme egy újabbat kiadni? A klasszikusokat újra és újra idézni feleslegesnek tűnt és annak tűnik most is. Viszont van valami, amit még nem mutatott be senki sem Európában. És ez a fiatal Wu stílus, és azon belül is a mi iskolánk által is tanított 37 lépéses forma és annak alkalmazásai. Amikor a mesterem egy versenyen bemutatta a forma harci végrehajtását, a tanítványai is ámulattal figyelték. Az egyikük meg is jegyezte: már évek óta tanulok a mestertől, de még soha nem láttam így megcsinálni a formát. Ő mosolyogva csak annyit mondott: Igen, mert ez már nem az egészségmegőrző változat. Ez is jó persze regenerálódásra, de ez már igazi harci forma. A bírók, akik maguk is gyakorolták a Tai Chi Yang, illetve Sun ágát, szintén csodálattal teli tisztelettel figyelték a formát. Ilyet még soha nem láttam, mondta az egyikük.

Tény, hogy a Wu stílust ma már csak kevesen oktatják. Ezt a 37 mozdulatsoros formát pedig már csak Szingapúrban, a Burját köztársaságban, Lengyelországban, Írországban, és nálunk Magyarországon oktatjuk. Talán ez az oka, hogy olyannyira kevéssé ismert ez a nagyszerű forma.

Ezért gondoltam úgy, hogy erre a könyvre igenis szükség van. Remélem Te, Kedves Olvasó, szintén hasznosnak és olvasásra érdemesnek találod ezt az e-könyvet és a hozzá tartozó videókat. És bár egy e-könyv nem helyettesíti teljes egészében egy tanár jelenlétét, de mégiscsak segítség lehet, hogy legalább az alapokat elsajátítsuk, és ha ez a stílus felébresztette az érdeklődésünket, akkor egy hétvégi kurzuson való részvételkor , vagy nyári táboron nagy segítség lehet.

Jó olvasást, jó gyakorlást!

sifu Tóth Zoltán


Találatok: 1 - 1 / 1